Homemade Chocolate. Cakes. Bakes. Kuih Melayu. Sirih Junjung.Hantaran. CenderahatiCall me: Jamilah aka Kakcik Tel/sms : 019 431 6261
Email: alam.jamilah@gmail.com
Bayaran: Jamilah Rejab CIMB :0733 0007533527
Lokasi: Bandar Perda, Penang
Online Order: penghantaran melalui Poslaju dan CityLink ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura.




Wednesday, November 11, 2009

Kelas bulan Oktober

Hasil tangan Aini Najihah.. she said she had fun!

Anda akan belajar dan bawa balik lebih 3/4 kg ++ assorted chocolate with strawberry, mocha, nutty pralines and nuts filling, teddy and flower gianduja, a card, dark choc mint, date truffle, almond rocher. Hasil tangan Diana ; Juliana pun bawa balik hasil yang sama



Anda akan..
Memahami dan mengenal coklat original, coklat tiruan dan coklat masakan
Melakukan sendiri 2 adunan Penstabilan Coklat couverture ( tempering)
Mencair dan menstabilkan coklat compound
Membuat sendiri Tujuh Teknik kreatif penghasilan coklat
Lapan resepi coklat
dan banyak lagi... Juliana dan Diana buat gianduja. Hasilnya bear yang comel dan lilipop dari couverture
Gillian ,Debbie & Datin Norin dah biasa buat coklat; bertanya kalau dapat saya ajarkan teknik dan resepi yang lebih advance. Saya ajarkan granola bar, almond praline dan mocha truffle. Yuran tambahan RM75 untuk 3 produk ini. Ohh sungguh mencabar. Masing-masing ketawa sambil menjilat jari yang penuh kekacang waktu mengulit granola bar...bersememeh coklat sampai ke lengan menggentel inti truffle....


No comments:

Post a Comment