Homemade Chocolate. Cakes. Bakes. Kuih Melayu. Sirih Junjung.Hantaran. CenderahatiCall me: Jamilah aka Kakcik Tel/sms : 019 431 6261
Email: alam.jamilah@gmail.com
Bayaran: Jamilah Rejab CIMB :0733 0007533527
Lokasi: Bandar Perda, Penang
Online Order: penghantaran melalui Poslaju dan CityLink ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura.




Tuesday, July 21, 2009

Sambungan...Hantaran/Doorgift Jun-July

Chocholate Moist Cupcakes with lite buttercream topping, roses and swirls

Ordered by Ain,for her cousin's engagement.
First time taking large amount cupcakes order..150pcs of this kind. Kira banyak la bagi saya yang lebih pada pembuat coklat dari sugar artiste. Alhamdulillah, Ain was so happy to see the blossoms cuppies...

Tuesday, July 14, 2009

Hantaran/Doorgift (Jun - July)

Wedding Date: July 25th 2009.
Parveen & Nazim
Tabung Haji Grand Hall, Penang.

Anak dara tu minta buahtangan untuk tetamunya mestilah Belgian coklat. Alhamdulillah impiannya tercapai...
That pretty bride to be is requesting us a Belgian chocolate for her wedding doorgift . Thankfull Allah, we made her dream comes true...
The close-up : special 2-cavity box gold and creme swirling away the romance tunes.....
Part of the 1800pcs lot - yet to be stickered and ribbonised.
(Exclusively for this grand wedding, we're not going to disclose the final packing until the wedding day. Tak leh la kan.. nanti hilang seri..hikkkss. Jemput datang lagi nanti kalau nak tengok kotak yang siap mekapnya ya....

Wedding Date: 1st June 2009
250 kotak DK Green + Gold
Zakiah and Adi
Padang Meha, Kulim.
Gambar Ihsan pengantin - tak terambil gambarnya, bila masuk boot kereta baru teringat gambar tak ambil!! Mengejar deadline la tu, sampai lupa snap, ( maklum lah buat coklat ni weekend saja...) ....Alhamdulillah ; 3-pc combi of 1 whole converture, 1 nutty compound, 1 dark mint chocolate di senangi pengantin dan keluarga. Mak pengantin siap tempah untuk satu lagi kenduri bulan Disember...InsyaAllah, panjang umur kita layan.....


3 June 2009
Sharifah
Hantaran pertunangan adik ipar
White and Gold
Yang ni tempahan bidan terjun! No specs, no design , no material preference. She just want a simple and nice on Gold and White.
"Akak buat la lagu mana pun asalkan cantik, tapi simple". Uishh fenin sat kefala akak!!!. Hari ini order lusa nak ambil, nasib baik ada stock coklat converture dari tempahan Zakiah...???.. eerrkkkk.., extra stock? don't worry dek non, coklat kalu di "temper" dengan baik dan bersih, tahan lebih sebulan at room temperature. InsyaAllah. Lagipun cuma 16 biji jer, boleh lah ku sanggupi permintaan teman sekerja ini...Milk chocolate converture pilihan Sha. Sha dah beli semua jenis coklat untuk makan sendiri tapi pilihannya pada milk chocolate convereture. Manis tapi tak keterlaluan macam milk chocolate compound, dan halus rasanya. Hendaknya untuk hantaran pertunangan/.perkahwinan kita tak hantar penganan yang pahit atau pedas. Ia lah kan, kehidupan bersuami isteri harus dimulakan dengan sesuatu yang manis..Itu pesanan orang tua-tua..
Al-kisah malam tu lepas balik kerja akak pun bermain dengan apa yang ada...Alhamdulillah menepati citarasa Sha...as she said.. less is more!

Rusita: 3 June 2008
Hantaran pertunangan
Permatang Rawa-BM
Tak banyak kerenah , Ita nak blue ribbon saja, sebab dulang hantaran dah sarat berbunga, katanya tapi saya letakkan juga sekuntum bunga kecil untuk menaikkan seri coklat!



Arrrgghhhhhh...ngantukks....ada lagi projek June yang tak berapa simple punya... more to come....InsyaAllah.Ada kelapangan saya sambung.