Homemade Chocolate. Cakes. Bakes. Kuih Melayu. Sirih Junjung.Hantaran. CenderahatiCall me: Jamilah aka Kakcik Tel/sms : 019 431 6261
Email: alam.jamilah@gmail.com
Bayaran: Jamilah Rejab CIMB :0733 0007533527
Lokasi: Bandar Perda, Penang
Online Order: penghantaran melalui Poslaju dan CityLink ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura.




Sunday, December 16, 2012

Sirih Junjung Moden






Ros cala chanpange dan merah segar

Jelly in a Jar

Standing in sweet for all occasion...no mess..no less Tempahan di terima... Minimum order 24 jar@ $5.00 per jar




Thursday, December 13, 2012

Candy Bouquet




Selling Crepe too

Salam,
lamanya menyepi, kan!
bukan tak ada aktiviti
tapi terlalu 
tak sempat nak update blog pun.
Sejak raya haji hari tu..mmg dah terjerumus dengan crepe ni.Alhamdulillah..amat memberansangkan sambutan orang ada crepe durian ni. Maka pembuatnya bertungkus lumuslah menerism dan menyediakan tempahan mengikut resepi masing-masing


 Inilah rupanya crepe durian yang di ambil 2 hari selepas pembuatannya..Menggiurkan tak?

Crepe ni memang sedap. Sila lah buat tempahan kerana ianya hanya "made to order" Kalau anda di sekitar Bnadar Perda. Senberagn Jya dan sekitarnya saya sedia menerima tempahan. Di tempat lain pun ramai yan gbuat crepe..cuma satu ingatan saya pada anda yang ingin merasa crepe. Andaikata nada ingin merasa keenakan sebenar crepe durian, sila lah cari pembuat crepe yang menggunakan resepi 5 jenis tepung dan krim ( bukan smata-mata whipping cream) InsyaAllah anda tidak akan kecewa dengan persembahan dan rasanya.

Sunday, September 30, 2012

when September ends...

Sweet September with sweet days to remember
set of  bunga telur  bunga rampai and corsage
all made for Iman's aqiqah in Kulim

sweet bear with satin rose bunga telur
red velvet with cream cheese, orange poppyseed cuppies and basbousa ordered by Gina for FAIZ Boutique's open house



Engagement cake from Khairul to Liza
fruits in the basket and sirih junjung comes in fresh!


Saturday, September 8, 2012

...Another Choc Bouquet

a lovely roses theme: Ordered by Fatin Liyna in Syah Alam for her husband in USM. 
Happy Birthday Sulaiman


Tuesday, July 10, 2012

Pulut Kuning

Berat: 4.5kg pulut kuning
 serunding ayam antara 2 lapisan pulut
beriring kari pekat ayam dan kentang
Harga: $180.00

Tempahan dari SMKMB untuk peresmian koperasi sekolah
Terima kasih, semuga berjaya anak-anak didik sekolah ini...

Thursday, July 5, 2012

Coklat Hadiah Hari Sukan


ishhhh...bila la nk pandai ambik gambaq niiiii...anyway..terimakasih Cikgu Fariza. 2 bakul coklatuntuk hadiah kpd VIP yang meresmikan Hari Sukan Sekolah  berserta 3 kotak untuk jamuan.

Monday, June 25, 2012

Door Gift: Brownie in a Pack


 A door gift is a “must do” for every wedding.  Some amount of fund has to be allocated for this spending. Many had giving goody bag with all sorts of kerepek, sweets, miniature from metals, glasses or what so ever offered on the shelves that that has dragging a handsome amount of $$ from a wedding budget. 


Many would opted for a wedding door gift that does not cost much but it is just a s sweet and simple for our guest to take away with them. For those who opted for a cost saving door gift, let’s check out the latest order by Dina. I am adopting a door gift idea from a Chinese style weeding. They usually give good food on wedding reception and giving away a simple and sweet package of cake as a gift to take away.

This is a 2.5” square brownie in a container wrapped in doily tied in simple ribbon. Done!


Dina had a colorful ribbon color for her akad nikah ceremony and she had order the same pattern of gift for her wedding; this time will be a turquoise theme…

I am busy with thousands of cut turquoise ribbon now…thank-you for dropping by
…cheers.. and as-salamualaikum…..


Wednesday, June 13, 2012

BC...CC

Thanks sahabat yan gmenmpah untuk sahabatnya untuk jamuan kenduri  di Kg Pelet, Penanti.
1200 biji  cupcake dengan frosting dan swirk buttercream
300 biji untuk setiap resepi; Red Velvet, Orange Poppy seed, Strawberry dan Coffee Moist





Monday, June 4, 2012

Baby Blue Chocolate in a Box

Thank-you Hidayah of Seberang Jaya for odrering a box of chocolate for her cousin's engagement and a box of assorted praline to enjoy with her family.

Gold Fondant Flower & Sirih Junjung

Selamat Bertunang Deja and Shahreen




Selamt Bertunang Rose Mareeza dan Shahreen. Semuga berpanjangan jodoh hingga ke hujung usia.

Sunday, June 3, 2012

Bakul Pastri di Penang



Bakul Pastri: Tempahan di terima;

Tuesday, April 17, 2012

Apam Polkadot & CC Hasfazillah

Pertama kali ambik tempahan apam. Sebelum ni saya "pass" kat KakNorli kalau ada yang bertanya atau menempah. KakNorli nya apam mmg gebus dan malatopssss. OK lah kali ni saya buatkan untuk adinda seorang ni untuk jamuan kenduri dan harijadi puteri bongsu.

 Set of 25 with individual name of 16 family members on each cuppies

3 adunan apam
Terima kasih dengan kepercayaanmu Ilah.

Monday, April 16, 2012

Chocolate Bouquet Zuraidah

Praline bunga ros berinti ganache strawberi, mocha dan pudina. Praline dari coklat bitter sweet, coklat susu dan coklat putih Selbourne. Sejambak memuatkan 65 biji praline dlam pasu setinggi 6 inci menjadikan gubahan ini setiggi 12 inci
top/front view

back view
Terimakasih Zuraidah kerana menyambut gubahan ini dengan senyum dan ketawa riang... InsyaAllah ada rezeki kita berurusan lagi.