Hasil tangan Aini Najihah.. she said she had fun!
Membuat sendiri Tujuh Teknik kreatif penghasilan coklat
Anda akan belajar dan bawa balik lebih 3/4 kg ++ assorted chocolate with strawberry, mocha, nutty pralines and nuts filling, teddy and flower gianduja, a card, dark choc mint, date truffle, almond rocher.
Hasil tangan Diana ; Juliana pun bawa balik hasil yang sama
Memahami dan mengenal coklat original, coklat tiruan dan coklat masakan
Melakukan sendiri 2 adunan Penstabilan Coklat couverture ( tempering)
Mencair dan menstabilkan coklat compound
Hasil tangan Diana ; Juliana pun bawa balik hasil yang samaMemahami dan mengenal coklat original, coklat tiruan dan coklat masakan
Melakukan sendiri 2 adunan Penstabilan Coklat couverture ( tempering)
Membuat sendiri Tujuh Teknik kreatif penghasilan coklat
Lapan resepi coklat
dan banyak lagi...
Juliana dan Diana buat gianduja. Hasilnya bear yang comel dan lilipop dari couverture
Juliana dan Diana buat gianduja. Hasilnya bear yang comel dan lilipop dari couvertureGillian ,Debbie & Datin Norin dah biasa buat coklat; bertanya kalau dapat saya ajarkan teknik dan resepi yang lebih advance. Saya ajarkan granola bar, almond praline dan mocha truffle. Yuran tambahan RM75 untuk 3 produk ini. Ohh sungguh mencabar. Masing-masing ketawa sambil menjilat jari yang penuh kekacang waktu mengulit granola bar...bersememeh coklat sampai ke lengan menggentel inti truffle....

No comments:
Post a Comment